Verhalen uit de praktijk

Isabelle
Apeldoorn

Door onze nieuwe dakkapel kunnen we in onze eigen buurt blijven wonen.

2016-10/13803-10-amersfoort-vathorst-dsc-9958.jpg

Wij wonen in Apeldoorn in een heel fijn huis. De buurt is ook heel gezellig, we organiseren barbecues met elkaar, zitten vaak tot laat te borrelen en we helpen elkaar als er een kind na school moet worden opgevangen. Eigenlijk willen we hier niet meer weg. Met het groter worden van de kinderen misten we toch een beetje ruimte in ons huis waarin iedereen zijn eigen plek heeft. Toen zijn we gaan kijken of we een grotere woning konden vinden in een net zo’n leuke buurt of dat we in overleg met onze beheerder ons huis ruimer konden maken. Het laatste is gelukt! Na het overleggen van de offerte van de aannemer is de beheerder akkoord gegaan met onze aanvraag voor een dakkapel. De vergunning hebben we zelf geregeld. De aannemer heeft een dakkapel geplaatst waardoor onze jongste nu ook een ruime slaapkamer heeft waar ze huiswerk kan maken en met haar vriendinnen kan zitten. Wij blijven dus lekker in ons eigen buurtje.

Gevel/Dak > Dakkapel > Dakkapel plaatsen
Jan
Amsterdam

De badkamer is met een douchesteun en beugels helemaal op mijn behoeften aangepast. Veilig wonen is voor mij belangrijk. De vergoeding door WMO is mooi meegenomen.

2016-10/1476892851_handicare-aangepaste-badkamer.jpg

Ik ben verhuisd naar Amsterdam om dichter in de buurt van mijn kinderen te wonen. De kleinkinderen zie ik nu gelukkig ook veel vaker. Ik heb een nieuwbouwappartement gehuurd van Bouwinvest dat eigenlijk al helemaal af was. Ik had nooit gedacht dat ik in een nieuwbouwappartement zou terecht komen maar de locatie en de winkeltjes en gezelligheid van de buurt hebben mij aangenaam verrast. In de woning hoefde ik gelukkig ook niet veel te doen, alleen de badkamer hebben we goed aangepakt. Door mijn leeftijd ben ik namelijk niet meer zo goed ter been en is soms ook het opstaan voor mij lastig. Aan de beheerder heb ik daarom toestemming gevraagd voor het plaatsen van beugels en een douchestoel in de badkamer. De beheerder heeft mij in contact gebracht met een aannemer om dit voor mij te doen en mij zelfs geadviseerd om een vergoeding aan te vragen bij de gemeente. Dit zijn mijn kinderen nu aan het uitzoeken. Ik ben van plan hier voorlopig te blijven wonen.

Aanpassingen > Badkamer/Toilet > Beugels bij bad/toilet/douche
Laura
Amersfoort

Ik heb vloerverwarming dus wilde ik graag een mooie pvc vloer met een warme uitstraling.

2016-08/13.808-10-parkwijkoost-berkelenroderijs9.jpg

Ik ben voor het eerst na een hele lange tijd een huis gaan huren samen met mijn 3 kinderen in Amersfoort. Na een roerige periode gaan wij hier allemaal een nieuwe start maken en kijk ik uit naar de vriendjes die mijn kinderen hier weer zullen vinden. Met mijn nieuwe buren heb ik ook al kennis gemaakt. Ze zijn allemaal heel aardig en hebben mij geholpen met het tillen van de zware spullen. Nu heb ik vloerverwarming in mijn huis dus heb ik gekozen na overleg in de winkel voor een pvc vloer die eruit ziet als hout. Hierdoor houd ik warme voeten en heb ik een warme uitstraling van mijn huis. Doordat de vloer zwevend gelegd kan worden, hoefde ik geen toestemming te vragen en kan ik deze ook nog meenemen als ik ooit weer verhuis.

Woonkamer/Hal > Vloeren > Een vloer leggen